Vegard
Vilde
Loggen
Besøk
Tidligere tur.
Oslo - Kiel
Tyskland
Nederland
Belgia
Frankrike


English


Tilbake til forsiden

Havna i Ramsgate på høyvann og lavvann, klikk på bildet.


Ramsgate - Vlissingen 82 nautiske. 3. Juli
Vindstille, tåke, nordavind og en pan melding på VHF.
Værmeldingen var god med vekslende vind fra nord øst, dreiende mot sydvest og maks 8 m/s, muligheter for torden, men ellers god sikt.
Kl 23.00 på kvelden gikk vi ut fra den indre tidevannshavnen for å være klare neste morgen. Kl 04.00 dro vi.
Vi kalte opp Ramsgate port control på VHF for å få tillatelse til å forlate havnen. Vi måtte vente på en ferge som var på vei inn før vi kunne gå ut. Etter dette kalte vi opp Dover coastgard for å varsle at vi skulle krysse kanalen. De noterer navn, kallesignal, hvor mange personer ombord, hvor båter kommer fra og hvor de skal. Han avsluttet med å bekrefte at han så oss på radaren og ønsket oss god tur. Hmm!!, utrolig at han så lille oss, men svært betryggende å ha varslet noen at vi skal over kanalen.
Null vind og sola var i ferd med å stå opp og sjøen var nærmest blank. Vi så to andre båter som også må ha regnet ut at dette var den mest gunstige tiden å dra på med tanke på tidevannet. Etter en stund kom det vind, men den var fra nordvest, altså kryss. Likevel gjorde vi 4,5-6 knop med seil. Værmeldingen var altså nordøst dreiende til sydvest, men vi fikk nordvest. Ikke akkurat første gangen været blir annerledes enn forventet.
Tidevannet hjalp oss de første timene, men så var det 5 timer med motstrøm før tidevannet snudde igjen. Når vi
nærmet oss den Belgiske kysten bestemte vi oss for å dreie videre nordover mot Nederland.
TÅKE
Plutselig kjente vi at vinden ble kald, og vi så lave skyer komme langs sjøen.
Et stort containerskip som lå like utenfor oss ble plutselig borte i tåka. På kun noen minutter var vi i tett tåke og sikten var under 50 meter. Vi visste nøyaktig hvor vi var og vi seilte så vi kunne høre andre båter hvis de nærmet seg. Vi endret kursen for å komme enda lenger utenfor skipsleden, og håpet at alle andre hadde radar. "Da ser i hvertfall de oss, selv om vi ikke ser dem!!!!"
T åkebankene fortsatte å komme og forsvinne noen timer og hver gang var det alle på dekk, på med redningsvester, ørene på stilker for å høre motorlyder og full utkikk.
PAN MELDING
For de som ikke er kjent med Pan melding, er dette en nødmelding. Meldingen gikk ut på at en båt hadde sunket, at en person var savnet og en hadde blitt plukket opp fra sjøen. Stedet denne båten hadde gått ned, var i det området vi hadde forlatt kun noen få timer tidligere. Vi kunne intet gjøre, men hørte at redningshelikopter og søk skulle settes i gang. Hvordan det gikk vet vi enda ikke. Om dette hadde noe med tåka å gjøre og at de hadde kjørt på en sandbanke, lurer vi på????.
Yess!! Vlissingen Nederland.
Tilbake i en kjent havn, her var vi for en måned siden på vei sydover. Turen tok 15 timer og var bortsett fra timene med tåke en meget behagelig og enkel overfart.

.

Margate 29. Juni

Denne dagen feiret vi Vilde sin 10 års dag. Vi dro til Margate med buss fordi havna innbyr ikke til besøk av norske seilbåter med dybde på 1,8 meter. Hva vi gjorde der kan du lese om på siden BESØK.
Bilde av havna i Margate 6 timer etter høyvann.


London 25. Juni
Endelig har vi fått besøk av Ane og Christer. Vi har gjennomført en tur til London med tog og foretatt oss diverse aktiviteter. Dette kan du lese om på siden BESØK.


Ramsgate 22. Juni

Vi ankom Ramsgate den 20 juni etter å ha tilbrakt den 19. juni på Dover Castle. Mesteparten av tiden på Dover Castle brukte vi til å gå igjennom tunneler som er gravd ut i The White Cliffs. 5 kilometer med ganger er gravd ut og vandringen i disse ble en merkelig visuell opplevelse. "Gangene" ble brukt til sykehus, militære formål som telegrafi og krigsplanlegging under den annen verdenskrig. Det visuelle ble framstilt ved at vi vi hørte samtaler over høytalere i hvert rom, var vi på kjøkkenet luktet det mat, på operasjonsstua luktet det eter og innimellom gikk lyset " da bombene falt".

Mandag den 20. juni dro vi til Ramsgate med fantastisk flott seilvær. Sola varmet og Vegard og Vilde kunne sitte med beina i vannet mens vi seilet. Det er utrolig å erfare at tidevannet hjelper oss med over tre knops medfart i enkelte perioder. Turer som fra Dover til Ramsgate skal ta 3 - 4 timer går dermed på en 2 - 3 timer.

Ramsgate havn ligger tett inntil selve byen så det skulle vært mye liv her, men det er fortsatt få turister å spore. De kommer vel snart når andre land også begynner med ferie. Stort sett er turistene vi møter eldre ektepar fra Nederland/ Tyskland uten barn. Selv på badestranda er det tomt for barn over 4 år. Det er derimot interessant å se hvor mange barn som har en Aupair eller Nanny her. Vi har ikke funnet en pub for barn med TV så fotballkampen mellom Norge og Slovenia måtte vi høre på skurrete norsk radio og i tråd med alle nordmenn jublet vi for at Norge kom til kvartfinalen.........Heldigvis slo vi ikke av radioen med en gang..... så vi fikk med oss slutten av historien også.

Dagene her går med til å utforske byen, vaske båt og tøy, skole og veeeeeente på Ane og Christer.

 

Dover 18. Juni
Dagene går med til egentlig ikke å gjøre noen ting. Det betyr: far sjekker avganger av ferger og luftputebåter (populært kalt HUVER), mor leser og barna spiller et eller annet eller leser. Akkurat nå er vi alle opptatt, vi har nemlig fått en sending fra Norge med Donald (tusen takk Lars og Kristoffer) , norske aviser og siste boka til Harry Potter fra bestemor og bestefar, Jippi!!!!.

I går dro vi på Dover Whitecliff museum, noe som viste seg å være veldig artig. Mye aktiviteter for barna, og vi fikk god innsikt i historien om Dover. Spesielt artig var det å oppleve at teaterforestillingen (dukker) ble kjørt kun for oss i en stor amfi, vi var nemlig alene i hele museumet. En ny guide møtte oss på alle nye steder så vi fikk god forklaring og litt spesialbehandling..

Idag tok vi toget til Ramsgate for å se på båtrace. Det viste seg at Ramsgate er en skikkelig fin plass med ordentlig sandstrand. Vi tilbrakte hele dagen på stranda der barna lekte og badet , mens far kunne følge båtracet med kikkert. Dette var jo perfekt. Mor? hun var også med og hun solte seg selvfølgelig. Det begynner å bli aktuelt å flytte seg til Ramsgate, der var det fint.

Dover 15. Juni

Nå er vi skikkelige turister. Vi har bestemt oss for å bli liggende lenge her i Dover. Det er mye bedre her enn vi husket fra sist vi var her. Det var for 19 år siden, den første ferien Gro og jeg hadde sammen. Da var bil fremkomstmiddel og soveplass når jeg tenker meg om.
I Dover er marinaen ny med alt av fasiliteter, og vi har alt i nærheten av oss. Rent vann på badestranda og meget kort vei til sentrum. Det eneste som mangler nå er sommertemperatur. Byen har sjel, og vi har funnet oss godt til rette. Barna går alene inn til butikkene. Endelig ett sted som barna får god tid til å bli kjent, vanligvis drar vi jo alltid videre.

Som nevnt i siste oppdatering skulle vi ha en helg med leiebil hvor Manchester var det store målet. Det ble 120 mil med venstrekjøring og høyre ratt - Puh!!!.
Men, det var verdt alt sammen. Vi dro også innom Brighton for å sjekke havna og byen. Brighton er en kjempehavn med en ny "landsby" bygget rundt den nye marinaen. Superstore og Mac Donald, hoteller, bensinstasjon og Pizzeria rett i nærheten. Vår vurdering var enkel, dette er for "turistaktig" og for stort - selv om selve byen så veldig trivelig ut. Neste havn vi passerte var Rye havn. Her så det veldig trivelig ut, det var bare ett problem og det var at det ikke var vann i havna. "Ka sku vi gjort uten havet? -skulle vi bært båta`n". Sjekk bildet, dette er en skikkelig tidevanns havn - hit går vi ikke. (Litt feige er vi).
Disse havnene var noen av de alternativene vi hadde planer om, men som vi dropper til fordel for lenger opphold i Dover.

Old Trafford var målet, og det var mer enn forventet. Vi fikk guidet tur rundt hele stadion samt besøke klubbens eget museum. Vi fikk instruksjoner bl.a om hvor de forskjellige satt i garderoben, og på bildet sitter Vegard og Vilde på plassene til Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen. Utenfor var det en mega butikk med alt tenkelig utstyr, tøy, leker tull og tøys, alt merket med Manchester United. Etter å har vært der skjønner man bedre hvordan det er mulig å betale de summene man gjør for fotballspillere. NB! Alt som var merket med Peter Schmeichel var på tilbud!!!!!.

Vi sov på et motorhotel i Stoke! Hm, Stoke det høres kjent ut sa vi. Har ikke de også ett fottballag? Vi fant til slutt stadion som heter Britannia, en fantastisk stadion som var ny i 1997. Her var alt stengt, men en vakt var veldig grei og låste opp velvillig for å vise oss rundt. Vi kom inn på toppen av tribunen og fikk god instruksjon om bygging av stadion. Vi kunne ikke unngå å se at han hadde tatovert Stoke City på armen og vi måtte spørre. Han hadde vært Stoke supporter i alle år, nå hadde han en sønn som var to år og han var oppkalt etter to av klubbens store personligheter. For å si det enkelt, vi tror livet hans dreide seg om 2 ting: Nr 1 Stoke City, Nr 2 sønnen - ikke tilfeldig rekkefølge.
Grunnen til vår interesse for Stoke er jo at Rune (bror til Gro) er Stoke supporter og har vært det i alle år. Vi må sjekke tatoveringen hans når vi kommer hjem!!!!

Neste turistaktivitet var besøk i en safari og fornøyelsespark utenfor Birmingham. I safariparken kjørte vi med bil gjennom mens dyrene ble matet gjennom bilvinduene, noe de tydeligvis var svært vant til. Ved siden av var en fornøyelsespark som var litt minde enn Tusenfryd men veldig trivelig og lite folk - ikke kø til noe. Vi brukte hele dagen i disse to parkene og hadde det skikkelig gøy. En av aktivitetene var løping i et lufthus fullt av forskjellige hinder som skulle passeres. Heldigvis kun for barn, sjekk bilde av barn med hjelm.

Fotball EM - hva gjør vi uten TV?
Engelsk pub under startkampen til England mot Portugal, det skulle være løsningen. Men, i England har ikke barn adgang til pub forsto vi raskt da vi ankom puben med to glade barn - menneskene glante og en varslet innehaver at nå var det noe galt. Han henviste oss høflig til en annen pub som vi kanskje kunne få lov til å ta med barna inn.
Vi fikk oppleve en liten engelsk pub mens England spilte - det var gøy. Det var ikke mange på puben, men stemningen datt dramatisk når England gikk fra å lede 2-0 til å tape 2-3. En eldre kar fullt utstyrt med caps og skjerf kom bort til oss å sa at capsen var fra 1966 når England vant EM. Han var der i 1966. "EM er vanskelig sa han, igår var det tre kamper, jeg rakk ikke lage middag mellom kampene en gang."
Dagen etter fikk vi adgang igjen for å se på Norge mot Spania. Den kampen var det kun vi som var interessert i, men vi smilte godt når Norge vant. Bar- keeperen kom bort til oss å sa: "Nå er dere fornøyd i hvert fall". Og det var vi.
På bilde ser du en blid pappa med to barn etter kampen.

Ane og Christer kommer snart!
Vegard og Vilde skal få besøk av to venner som skal fly alene til England, tøft.
De kommer lørdag 24. Juni - vi har begynt nedtellinga og Vegard og Vilde gleder seg skikkelig til de kommer. Melding til Ane og Christer:
Ta med Freia Melkesjokolade og Geitost.

Siste nytt om postpakka????
For de som ikke har fulgt med er dette en postpakke som ble sendt fra Oslo 16. Mai, og skulle ankommet Nederland noen dager senere. Denne gikk feilaktig til Namibia, så til England så endelig til Nederland. Men da var vi i Belgia så da ble den videresendt til England (Dover), og hit har den ikke kommet enda. Vi venter i spenning.

Dover 8.juni

Værmeldingen var sør østlig vind opp tlil 11 m/s - avtagende, god sikt.
Bedre værmelding for å krysse den engelske kanal fra Frankrike finnes ikke. Vi dro fra Donquerke klokken 07,30 som ville gi oss maksimal utnyttelse av tidevannet. Seapro (kartprogrammet vårt på data) er helt fantastisk, den regner ut alt vi trenger. Vi har begge tatt navigasjonskurs for en del år siden og vi har i alle år navigert etter den "gamle" metoden, men vi må innrømme at dette kartprogrammet koblet opp mot GPS er fantastisk.
Turen over gikk meget enkelt, vi hadde god vind langt ut i kanalen før den døde helt ut. Trafikken av store båter var mye mindre enn vi hadde forventet, men likevel kunne vi se ca 21 store båter og ferger samtidig. Barna sov lenge og Vilde bråvåknet allerede klokka 12!!!!!!. Egentlig er det slik vi gjennomfører mange av turene, enten tidlig om morgenen eller om natten hvis det er mulig. Vi lar barna sove så lenge de vil, eller ligge i sengen med leker eller bøker så lenge de orker.

Det var en fantastisk opplevelse å gå inn i Dover havn, kalle opp Dover Marina med:
"This is a Norwegian sailboat .... osv" For oss er dette stort, og vi føler at nå er vi fremme. Inne i havnen kom en Port Control båt å fulgte oss inn til vår plass i marinaen. Dover havn er egentlig helt fantastisk, vi trodde dette kun var en travel fergehavn, men badestranda er ca 150 meter fra båtplassen vi ligger. Sentrum er ca 15 minutter å gå og det er et stor borg som ligger på høyden over byen, som vi må se på en dag.
Denne første ettermiddagen tilbragte vi på stranda med slåball, fordi Vegard har kjøpt skikkelig balltre og ball for feriepengene sine. Det var gøy for både store og små.
Vi har nå fått leid en bil billig for hele helgen og vil kjøre litt rundt i landet denne helgen, derfor blir ikke sidene oppdatert på en del dager.


Om vi skal gå lenger vestover vet vi ikke, men det får tiden vise.

Bilder
Hvor mye ser styrmann her???

Her kommer tåke, men hvor tett????


Fortjent lesing etter lang tur

The White Cliffs


Båten i Ramsgate


Baking ombord

 

Ramsgate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krigen i Dover

 

 

Stranda og båtrace
TidevannshavnOld Trafford

I GarderobenStoke City

Safariparken 1

Safariparken 2


Barn med hjelm

Fotball EM


 

 

 


Engelske kanal

Stranda i Dover


England

Margate Ramsgate Dover London