Donkerque 6. Juni
Været var nesten perfekt, og vi bestemte oss for å gå de 15 nautiske ned til Donkerque i Frankrike. Turen gikk bra, til tross for at denne etappen står beskrevet som den mest "spennende". Her går vi mellom sandbanker som er over vann på lavvann og som ikke synes på høyvann. På kartet ser vi også masse skip som er gått ned i dette området. En del av disse har gått ned under krigen.


Innseilinga til Donkerque med to store fyr ytters på moloen.

Her er det kjernekraftverk og masse industri. Mosselukta kan ikke måle seg med det vi har her. Vi kom en dag for sent til en stor tilstelning med masse marinefartøy som hadde en eller annen sammenheng med krigen. (Skulle ønske vi kunne historien litt bedre). Vi fikk med oss avgangen av ett av de store fartøyene. Det var mange på kaia for å følge de to slepebåtene som bukserte det ut.Vegard og Vilde sjekker de maritime kunnskapene

Tilbake i båten kom toll/grensekontroll politiet i gummibåt og gikk rett opp i båten. De skulle vite alt. Om oss, om båten, om hvor vi hadde vært og hvor vi skulle, om vi hadde våpen eller narkotika ombord og til og med hva vi jobbet med. Det siste spørsmålet var i grunn det vanskeligste å forklare.

Her blir vi liggende til vær og vindmelding er perfekt for neste etappe.

Hva vi gjør??? Ikke vet vi men dagene flyr av gårde. Lesing er en god sak, vi kommer til å gå tom for bøker lenge før vi er hjemme. Vegard og Vilde har lest 4 bøker hver, og vi har måttet rasjonere litt på lesingen. Vi voksne slåss om hvilke bøker som skal leses av hvem. Vi må gå over til lesing av Engelske bøker når vi kommer til England. Ellers har Vegard og Vilde lært amerikaner, så det blir mye kortspill på kveldene. I dag sa Vegard at han klarte å få Idioten (en kabal) til å gå opp, vi sa ikke noe mer om det!!!! Det betyr at man ikke er idiot sa Vegard.

Skolearbeid har ligget litt i bakgrunn nå som vi har flyttet oss nesten hver dag en periode. Nå skal vi ta igjen det tapte - nå blir det skole igjen.
Vegard
Vilde
Loggen
Besøk
Tidligere turer
Oslo - Kiel
Tyskland
Nederland
Belgia
England

English


Tilbake til forsiden


Frankrike here we are.