Vegard
Vilde
Loggen
Besøk
Tidligere turer
Oslo - Kiel
Tyskland
Nederland
Frankrike
England

English


Tilbake til forsiden


Belgia på en dag

Nieuwpoort

Mens vi venter på godt vær i Vlissingen (Nederland), kommer den ene båten etter den andre sidelengs inn havna. De siste meterne inn gjennom moloåpningen kan være ganske huskete i tidevann og høy sjø.
På søndag kveld var værmeldingen nordlig vind, regn og moderat sikt. Vi benyttet sjansen for medvind og dro på neste tidevann som var klokken 07.00 i følge Seapro. (Kartprogrammet). Dette programmet beregner turen perfekt med tanke på tidevann og strøm, og beregner optimal avgangstid for medstrøm. Vegard og Vilde vil ikke stå opp så tidlig, selv om vi forbereder de på en "huskete" tur. Ut av moloen klokka 07.00 og rett ut i tidevann (medstrøm). Vi har ca 2-3 knop medstrøm hele veien, det er fantastisk. Vi har medvind og sjøen er rolig - bedre forhold kan vi egentlig ikke ha. Det at det regner betyr intet på en slik tur. Vi holder oss utenfor skipsleia og unngår derved lastebåtene også. Men, vi måtte krysse leden en gang, og det gjorde vi forskriftsmessig etter vår vurdering. God avstand til en lastebåt bak som hadde kurs langt unna oss. Jeg gjentar, hadde kurs langt unna oss- for i det vi legger om kursen gjør også han det. Med påfølgende "henging" i hornet, ikke en liten tut, men en laaaaaaang en - jeg tror hele Nederland våknet. En rask 180 grader vending og alt var bra igjen.
Vi skulle gå til Oostende, men med denne medstrømmen og medvind kommer vi egentlig alt for raskt frem, og vi bestemmer oss for å gå litt lenger. Vi går 9 videre till Nieuwpoort der tidevannet må være enda mer enn i Nederland. I Belgia blir vi bare denne ettermiddagen og etter en rask handletur blir middagen krabbeklør, reker og røkt makrell.. Tankene går til noen fantastiske fisketurer jeg har opplevd på Karmøy, der fråtsingen av krabber ikke kan beskrives.Langs hele havna var det fiskebutkker med ett utrolig utvalg og kreativitet.
Egne lunch og middagstallerkener med sjømat så fantastisk godt ut.


Belgia virket litt trist - det er mulig regnværet hjalp til på denne
følelsen, men Gro og jeg tenkte begge på turen vår i fjor til Polen, når vi kom hit. Langs hele kysten av Belgia ligger det en lang sandstrand med høyblokker bak. Ikke akkurat idyllisk.

Se en oppoverbakke, det har vi ikke sett på mange uker.

Den fasen vi nå er i på turen vil bety mye seiling og lite annet. Vi benyter nå alle muligheter med god vind og godt vær til å flytte oss. Barna er innstilt på dette (tror vi ), og gleder seg til å komme til England.
(vet vi).

Været har de siste to ukene vært veldig varierende med litt eller mye regn nesten hver dag. Vi tror været her nede er som på vestlandet med meget raske svingninger. Teorien er vel at de lavtrykkene som er her, er de samme som påvirker været på vestlandet. Snakker om sola så skinner den, akkurat nå som jeg oppdaterer dette begynner det å regne igjen.


(For å følge opp saken om postpakka som skulle til Nederland men som ble sendt til Namibia og derfra til London. Den er nå kommet til Nederland!!!! Artig - postpakka kommer til Nederalnd samme dag som vi forlater Nederland!!!. Nå skal havnevakta fra Amsterdam videresende pakka til Dover?? -Vi tørr ikke tenke på hvor den nå kan havne. Følg med i neste episode av postpakka på ville veie)


Under ser du et bilde av innseilinga til marinaen der vi lå.