Obs! Denne siden er beregnet for foreldre, men må gjerne leses av alle som ønsker.

Til Ane og Christer som nå er hjemme igjen:
Fra Vegard og Vilde: Dere er kjempekule.
Fra Gro og Jøran: Dere er kjempkule.
Takk for besøket.


Lørdag 01. Juli
Som planlagt sto vi alle opp tidlig for å følge med til togstasjonen. Toget gikk kl 08.40, noe som ville gi oss (Jøran, Ane og Christer) ankomst klokka 10.55, altså 1,5 time før flyavgang - trodde vi. Ett togbytte var alt som skulle gjøres.
På Tonbridge stasjon skulle togbytte gjøres, en British rail ansatt ble spurt, og han forklarte at ikke ta det toget som står der nå, men ta neste. Det ble gjort og alt var bra i ca 45 minutter. Da stoppet toget, og det virket som endestasjonen!!!!. En eldre dame spurte oss hvor vi skulle??? Vi skal til Gatwick. "OOOOOOHHHHHHHHH da har dere tatt toget feil vei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, da må dere ta dette toget tilbake til Redwill og bytte til Gatwick". Det viste seg da at personen på Tonbridge hadde sendt oss på toget FRA Gatwick og ikke TIL Gatwick. Påstand: Han var slapp i jobben sin, engelsken til Jøran er krystallklar!!!
Så startet krisemaksimeringen eller forsøket på å unngå nettopp dette. Barna ble beroliget med: "slapp av dette er ikke noe problem, flyet rekker vi". Men, sannheten akkurat da var at vi ville ankomme Gatwick kun 8 minutter før flyavgang!!!!!! Det ble sjekket med muligheter for drosje fra alle mulige stasjoner, men alt viste seg at det raskeste var å bli på toget. Gatwick ble kontaktet for å prøve å få flyet til å vente, og si at vi kommer kl. 12.22 til flyplasssen, så please wait for us. Da viste det seg at flyet ikke gikk kl 12.30 som det sto på billetten, men klokka 11.30!!!!!!!!!!!!!!!. Altså feil på billetten og flyet gikk NÅÅÅÅ.!!!!.

På flyplassen var det kaotisk, da bagasjebåndet streiket, (Kjenner vi ikke det fra en flyplass i Norge??).
med kjempekø til all innsjekking. Men, vi fikk uten problemer gjort om billetten til flyavgang kl. 17.40 noe som betød 4,5 timer på flyplassen. Da var egentlig problemet løst, men hva gjør vi her i 4,5 timer????
Men det gikk veldig greit. Mat på Mc. Donald, besøk på internettcafe, shopping i Ane sin butikk, Shopping i Christer sin butikk, og så shopping i Ane sin butikk igjen før vi gikk til Christer sin butikk igjen for å shoppe og etter dette gikk vi til Ane sin butikk igjen for å shoppe og da var det bare å gå til Chriser sin butikk til slutt for å shoppe!!!!!!. Begge fant ut at de måtte bruke opp de siste centene før avgang.. Utrolig nok men vi fikk egentlig litt dårlig tid til slutt.!!!!
Så var det bare å vente på den engelske flyvertinnen som fulgte de gjennom passkontrollen og til gaten.
Siste melding fra Oslo, de er hjemme og vi håper at de har hatt en fin uke. Det har vi hatt.


Fredag 30. Juni
Kan oppsummeres meget kort. En drømmedag for barna. Hva det er????????
Shopping selvfølgelig. Vår vurdering er at alle disse fire barna ligger godt an til svart belte i shopping før konfirmasjon.
På kvelden ( vi rakk det ikke før) dro vi på det lokale badebassenget. Så var det den siste kvelden i båten med litt pakking og litt snakk om hva som hadde vært fint og hva som ikke hadde vært fint.
Planen for lørdag er klar - opp tidlig alle sammen og alle følger til togstasjonen. Jøran følger Ane og Christer til flyplassen.


Torsdag 29. Juni
I dag har vi feiret Vildes 10 årsdag. Som seg hør og bør startet dagen med at bursdagsbarnet ble vekket opp av 5 trøtte mennesker som måtte stå litt for tidlig opp for at bursdagsbarnet ikke skulle våkne først. Gaver i fleng på morgenkvisten er ikke så dumt når en regner med at iallefall broren og Christer hadde glemt at det var i dag dagen skulle feires. Det hadde de ikke! Med bursdagsgaver som kosebamse, stilig bikini, pynteskjerf, klistremerker, bøker, blyant, klær og melkesjokolade er livet herlig.
Dagen fortsatte litt annerledes enn vanlig, for det er ikke hver bursdag vi kjører dobbeldekker til en fornøyelsespark for å feire. Optimistiske som få dro vi avgårde i regnvær i håp om at været skulle bedre seg men da vi kom fram til " Dreamland" var parken mer eller mindre stengt på grunn av været. Etter en stund i spillehallen samlet vi oss rundt matbordet i en kafeteria og ble enige om at hvis været ikke ble bedre og parken åpnet flere av attraksjonene sine skulle vi dra hjem og heller forsøke oss igjen på fredag. Da måltidet var inntatt og ytterligere 50 pence var brukt opp på ulike spill, hadde regnet stoppet og parken åpnet for fullt igjen.
Med tre timer i en fornøyelsespark der vi nesten var alene gjorde at det aldri var kø og ikke bare en men flere ganger startet karusellene, berg- og dalbanene kun for "våre" barn. En blir jo litt sulten av slik opp, ned og rundtomkring aktiviteter så da bursdagsbarnet hadde bestemt seg for Pizza Hut m/egen isfabrikk der de kunne lage sin egen softis med alt mulig av godteri og sauser og i tillegg spise så mye is de ville var middagen reddet. (Vi har det ordentlig morsomt ved hvert måltid og de tar som regel litt tid da vi ender opp med en utveksling av alle mulige morsomme kommentarer)
Vel hjemme i båten igjen var det tid for bursdagsoppgaver selv om klokka allerede hadde blitt 21.30. Etter framføring og premieutdelingen var det endelig tid for senga og for første gang denne uka gikk det rimelig raskt.

Rett før Vilde sovnet hørte vi: "Dette har vært en morsom bursdag" ZZZZZZzzzzz........
Dette fikk vi ikke gjort: Spist bløtkake ( alle var for mette - så den må vi ta imorgen),

Onsdag 28. Juni
Dagen ble brukt til litt av hvert. Jentene og gutta har blitt lovet en skikkelig handledag og siden det de har gjort til nå kun er små turer inn i byen kombinerte vi handledag med stranddag og vaske-tøy-dag. Siden det å gå på stranda krever varmt vær ble det kun et bad, noe bygging av sandslott og noe fotball før handledagen begynte. Vi har som følge av å lese The Sun fått instrukser om hvordan vi skal posere foran kameraet når feriebildene blir tatt - hjalp det ? Ettermiddagen ble brukt til ymse småaktiviteter som fotball og "hoppe over tennisball", spille monopol, spise som en ekte engelskmann nemlig fish and chips ( falt ikke helt heldig ut) og raspe sukkerbiter så vi fikk sukker på lappene som ble stekt til kveldsmat.

Tirsdag 27. Juni
Vi gikk opp på en høyde rett bak havna der det er en fin stor gressplen med kjempeutsikt utover sjøen. Vi tok med oss fotball, balltre, teppe, mat og drikke. Nesten hele dagen ble brukt til forskjellig aktivitet med og uten voksne. På denne høyden finnes det også et motormuseum som vi gikk innom. Vi tror folk syntes litt synd på oss med så mange barn. For på motormuseumet fikk vi kun lov til å betale for to barn, de minste kommer gratis inn sa han. (Hvem de minste var? vel, begge har Olsson til etternavn!!!!). En helt annen ting er at det er litt skremmende å se at utstyr vi hadde som 16 åring (Vespa scooter 125 ccm), nå står på MUSEUM!!. Hvor gamle er vi egentlig da?.

Vi har en følelse av at barna har det bra og håper vi har rett i dette. Det er ingen problemer med å ha besøk,og det er tydelig at barna har blitt store, de ordner altselv. En fordel med båt (noen mener ulempe) er at det er så trangt at vi må sitte sammen hele tiden. Det gjør i hvert fall at vi er med på alt barna snakker om, og da kan selv kveldsmaten bli en opplevelse for oss voksne.

Mandag 26. Juni
Deilig å sove lenge og ikke ha stramt program. Vi må jo tenke litt på våre nye gjester som nettopp har begynt ferien. Dagen ble brukt på stranda med bading i de store bølgene. D.v.s barna badet, vi voksne har nok med å holde varmen på land. Det er varmt i sola, og kaldt i vinden. Rett ved stranda er det "amusement " . Det betyr en spillehall med mange forskjellige maskiner som man kan vinne på. Vinne?????? vi sa til barna: "man vinner ikke, det er kun spørsmål om hvor lang tid man bruker på å tape pengene". Det fine her er at man kan spille med 2 P, ca 25 øre. Så man har mye gøy for f.eks 5 kroner. Ane og Vilde fikk gå på egen hånd i sentrum, det var spennende. Sentrum, hvis vi kan kalle det sentrum, er veldig lite med kun to korte gågater. Vi vurderer det som trygt her. De handlet på egenhånd og det må jo bety at de klarer litt engelsk når de må. Gutta var også en tur i byen, men fikk ikke handlet noe. På kvelden ble det en fotballkamp og dødball på stranda for alle sammen. Artig å friske opp gamle leker vi husker fra vi var barn.
Til slutt ble det dusj av alle barn og alle voksne. Dusjanelleget her er nytt og fint. Gutta dusjet i nesten en time. Jentene brukte masse tid på å prøve sminke før de dusjet!!!!. Når beynner det etter dusjinga???.

Søndag London
Vi spiste frokost på hotellet, en sørgelig frokost (det manglet kniver, loff, kaffekopper, syltetøy, melka var ikke god osv). Dette er ikke klaging fra vanskelige barn, men en korrekt beskrivelse av hvordan frokosten er når den er inkludert i prisen, tror vi!!!! Så dro vi til Madame Tussaud. Her var allerede køen betydelig, men vi hadde allerede bestilt billetter så vi slapp nesten hele køen (ett godt tips vi fikk av en eller annen).
Som kjent er det mye å se på så barna gikk stort sett med åpen munn hele tiden. Da vi kom til skrekk-kammeret ble det var litt for spennende - munnen ble lukket og øynene dekket til - her fikk vi se hvordan man tok livet av og pinte folk, hvordan likene så ut etter at Jack The Ripper hadde brukt kniven og masse mer. Etter Madame Tussaud gikk vi rett inn på Planetarium der vi var med på en reise inn i solsystemet. Dette er en kjempekinosal hvor lerret er hele taket. Tenk dere en noe mindre utgave av Colosseum kino hvor lerretet er hele det runde taket. Dette var en visuell og lydmessig stor opplevelse.Vi fikk oppleve mysteriet rundt de store svarte hullene i solsystemet og hva som skjer når en stjerne eksploderer. Ute av Planetariet ville vi tilbake på Madame Tussaud for å se på Cantona og Spice girls som vi ikke hadde funnet. "Vi går ikke inn der igjen hvis vi skal gjennom skrekkammeret igjen" sa barna. Obs! Vi gikk inn igjen, men ikke gjennom skrekkammeret og kom ut igjen uten å ha sett hverken Cantona eller Spice girls. Det viste seg nemlig at disse var plassert på andre Madam Tussaud utstillinger.
En blir sliten og sulten av å gå så mye og hva er vel bedre enn mat på en enkel fortausrestaurant.
London-dagen hadde flere timer igjen så vi tok en sightseeingtur med en dobbeldekker. Vi fikk se hele London på kryss og tvers. Downing Street, Big-ben, Tower Bridge, det store pariserhjulet The London eye, Buckingham Palace, Hyde park, Speakers corner, Oxford Street og hvis noe er glemt beklager vi for vi er sikre på at vi kjørte forbi det. Speakers corner var i full aktivitet og det likte barna å høre om. De lurte på om vi kunne si hva de snakket om????
Bussturen var kjempefin, men den var ca en time lenger enn vi trodde. Den tok ca to timer!!!!!!

Så var det klart for å gi seg som turist i London. Vi avsluttet med middag på Mc Donald på jernbanestasjonen før vi tok toget tilbake til Ramsgate. (Ca 2,5 timer). Så var det engelsk, da:
Ane syntes Engelsk Pommes Frites smakte så rart.
Ane:"Gro, hva betyr sugar?" (Uttalt rett frem)
Gro: "Det betyr sukker".
Ane: "Oj, jeg trodde det betydde salt, jeg".

Tilbake i Ramsgate dro gutta rett på stranda for å spille fotball og jentene lekte hest på brygga. Nå er det kveldsmat med Geitost, noe det faste mannskapet er veldig glade for å ha fått nye forsyninger av.

Nå blir det noen rolige dager her i Ramsgate, så neste oppdatering kommer om noen dager.

Lørdag 24. Juni
Yess ! yess yess! Her kommer dem. Vi var veldig spente da vi sto på Gatwick flyplass etter noen timer på toget fra Ramsgate. Vi må innrømme at ingen av oss hadde sovet godt den siste natten, men hva gjorde vel det - nå var de er og da var alt bra. Vi tok toget til London med Gatwick-expressen (30 minutter) til Victoria station. Vi var sultne og hva er vel bedre enn en Pizzarestaurant. Litt stolte går vi inn på restauranten og vi tror mange tenker: "Åh,tenk fire barn så tett!!!!".

Under kan alle se hvor flinke barna er og hvor enkelt det er å ha dem med på restaurant. Please, ikke dra musa over bildet!

Etter pizza restauranten hoppet vi inn i en skikkelig Londondrosje og kjørte gjennom sentrum forbi Buckingham Palace og Piccadilly Cirkus før vi ankom hotellet i Kings Cross Road ( for alle Harry Potter kjennere er jo dette stasjonen for av og påstigning til Galtvort skole på spor 9 og 3/4). Når vi betalte drosja spurte han: " Are all these kids yours?" "No, only two" "Oh that`s good, otherwise you would had your hands full".
På hotellet hadde vi bestilt to rom som skulle henge sammen. Det vi fikk, var to rom som ikke hang sammen og hvor ett av rommene luktet skikkelig vondt. Etter litt frem og tilbake med hotellet, hvor vi sa at lukten (det luktet gammel fuktskade, råttent) var uholdbar samt at rommene ikke hang sammen som avtalt fikk vi to nye rom som erstatning for det ene, hvilket betød at vi hadde 3 dobbeltrom!
Det var rom nummer 681, 682 og 340. Vi tenkte: "Greit, hvis gutta sover alene på 340, og vi på 681 med jentene ved siden av oss på 682". Dette godtok vi nede i resepsjonen og innlosjering i de nye rommene ville vi ikke bruke tid på så vi gikk direkte ut på en kveldstur mot London sentrum.

Det var spennende for oss alle å gå ned mot Oxford Street på kvelden. Barna så uteliggere, politibiler med sirener og masse søppel som var slengt på gata. Alt dette gjør inntrykk på oss alle. Tilbake på hotellet fant vi ut følgende når det gjaldt rommene: Rom 681 var rett ved heisen, og rom 682 var helt i den andre enden av korridoren, hva gjør vi?????? Ane og Vilde fikk se rommet sitt, det var egentlig en suite - et kjempestort rom og bad med alt mulig inklusive bidè!!!. Gutta var kjempehappy som skulle få vårt opprinnelige rom, og vårt nye rom ble derfor det minste. Vi beholdt alle rommene og det ble ett gutterom, et jenterom og ett for oss voksne. Det ble etablert noen instrukser: "Vi banker to ganger, pause og så to ganger, da kan dere åpne døra - ikke ellers". Telefonen ble gjennomgått med alle, og barna ringte flittig til hverandre opptil flere ganger i timen. Nødutganger ble vist og alle spørsmål om hvis det begynte å brenne i trappa, hvis det brant i osv. osv.....ble besvart etter beste evne. Dette var spennende. Gutta klarte seg selv og Gro satt hos jentene til de sovnet. Natten foregikk rolig og alle sov godt, heldigvis - med unntak av et par voksne. Gutta hadde sovnet ca kl 00.30 sa de!!!!!.


Besøk av Ane og Christer i England


Vegard
Vilde
Loggen
Oslo - Kiel
Tyskland
Nederland
Belgia
Frankrike
England

English


Tilbake til forsiden